22. 7. 2023

PLÁNY/HRY: Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator #1

V prvním nultém díle jsem Vám představil mou sérii představovacích blogů.

V dnešní první epizodě si představíme úspěšnou Českou hru od SCS Software Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator.



Euro Truck Simulator 2:


Euro Truck Simulator 2 (ETS2) je truck simulátor hry vyvinutý a publikovaný společností SCS Software. Bylo vydáno 19. října 2012. Hra je přímým pokračováním Euro Truck Simulator z roku 2008. V dubnu 2020 dosáhl historického maxima 60 883 hráčů.

Hratelnost

Nový herní systém byl představen v Euro Truck Simulator 2. Hráč je povinen vytvořit profil a vybrat si město jako své sídlo. Na začátku hry musí hráč dokončit rychlé práce, aby ušetřil peníze a úvěr, aby si mohl dovolit vlastní náklaďák. Jak hráč dokončí více úkolů, získává dovednostní body, které investuje do jedné ze šesti dostupných dovedností; Například jim umožní přepravovat cennější náklad nebo jim umožní přijímat delší dodávky. Později ve hře mohou hráči také zakoupit další náklaďáky, garáže a najmout NPC řidiče od náborové agentury, aby rozšířili své přepravní podnikání.

Pro lidi ve službě Steam mohou být během hraní odemknuty různé úspěchy.

Země


Hra obsahuje mnoho zemí uvedených v předchozích titulech. Mapa a simulovaná evropská silnice jsou podrobnější než v předchozích hrách a obsahuje více měst. Jsou zavedeny nové země, jako je Lucembursko a Slovensko.

Mapy Německa a Velké Británie jsou odvozeny z German Truck Simulator a UK Truck Simulator. Tyto oblasti citelně postrádají kvalitu regionů, které se objevují v novějších DLC, jako je DLC Scandinavia a DLC Italia. 23. května 2018 společnost SCS na svém blogu oznámila plány na přepracování částí staré mapy, počínaje severním Německem. Po vydání verze 1.40 dne 24. března 2021 bylo Německo nyní plně přepracováno do moderních standardů. Dne 1. srpna 2021 společnost SCS oznámila, že po přepracování Německa plánuje přepracovat staré části Rakouska. Po vydání verze 1.44 dne 12. května 2022 byly všechny části Rakouska zcela přepracovány od nuly. Dne 6. září 2022 společnost SCS oznámila, že po přepracování Rakouska plánuje přepracovat staré části Švýcarska.



American Truck Simulator:

American Truck Simulator (ATS) je truck simulátor hry vyvinutý a publikovaný společností SCS Software. Bylo oznámeno 6. září 2013 a vydáno 2. února 2016. To může být považováno za duchovního nástupce franšízy 18 Wheels of Steel. V únoru 2016 dosáhl historického maxima 19 138 hráčů. 

Hratelnost

Než začnete svou kariéru jako manažer pozemní logistiky, musíte si nejprve vytvořit svůj profil. Vyberete si svého avatara, své jméno, preferované vozidlo a logo své společnosti. Poté si zvolíte svou úroveň obtížnosti (čím vyšší, tím realističtější). Než začnete svou logistickou společnost v hodnotě několika milionů dolarů, budete muset nejprve dokončit rychlé úlohy pomocí poskytnutých nákladních vozidel. Před nákupem svého prvního nákladního vozidla musíte vydělat alespoň 100 000 dolarů nebo získat půjčku od banky. Jak hráč dokončí úkoly a zvýší úroveň, odemkne dovednosti. Dovednosti mohou být použity ke zvýšení palivové účinnosti a nákladu na dlouhé vzdálenosti, stejně jako k odemknutí nebezpečných, křehkých a důležitých dodávek. Nakonec, jakmile získáte dost, můžete si koupit novou garáž nebo vylepšit svou původní, což vám umožní uložit více nákladních vozidel. Od tohoto okamžiku si můžete najmout NPC řidiče z náborové agentury a poskytnout každému kamion z prodejce nákladních vozidel, abyste získali ještě více peněz.

Funkce, která byla v American Truck Simulator jedinečná, spočívá v tom, že řidiči kamionů si musí vybrat, kde vyloží náklad, který přepravují, když dorazí do cílového depa, což je funkce, která byla později zavedena do Euro Truck Simulator 2. "Požadované místo" (které dává více zkušenostních bodů, ale je těžší zaparkovat) a "bezpečné místo" (snadněji se parkuje, ale s menším počtem zkušenostních bodů) jsou obvykle k dispozici v každém depu. Alternativně může řidič kamionu přeskočit parkování s cenou propadnutí všech parkovacích zkušeností.

Státy a města

Ačkoli American Truck Simulator v současné době obsahuje pouze 12 států z 50 (a je nepravděpodobné, že celá americká mapa bude v dohledné době dokončena), všechny státy jsou obrovské a podrobné a mají dlouhé silnice a velká města, která mohou hráči prozkoumat. Cesta z Bellinghamu ve Washingtonu do Brownsville v Texasu trvá asi tři hodiny v reálném čase, což znamená, že po dokončení celé mapy to bude velmi rozsáhlá hra. Základní hra obsahovala státy Kalifornie a Nevada při vydání, s celkem 30 městy (nyní 31). Arizona byla vydána o čtyři měsíce později jako bezplatné DLC, které přidalo 15 měst (nyní 16). Nejnovější DLC, vydané 15. listopadu 2022, přidalo stát Texas s 30 městy. Celkem je v současné době realizováno 181 měst.

Měřítko mapy bylo při vydání 1:35. Dne 23. června 2016 společnost SCS Software oznámila, že měřítko bude změněno na 1:20 (1,75x větší), což přibližně odpovídá měřítku 1:19 v Euro Truck Simulator 2.  Změna měřítka byla implementována v aktualizaci 1.5 vydané 12. prosince 2016.  Obsahoval také Santa Maria, kompletně přepracovaný Oxnard a nespočet dodatků a vylepšení mapy. 

 Během vánočního živého přenosu 2020 společnost SCS Software odhalila, že jako nejstarší stát v American Truck Simulator bude Kalifornie přepracována tak, aby odrážela současné standardy mapování. Přepracování bylo oficiálně oznámeno 7. května 2021. 

Garáže

Na rozdíl od Euro Truck Simulator 2, kde každé město má garáž jinou než vyhrazené, jako jsou přístavy a umístění jaderných elektráren, většina měst v American Truck Simulator nemá garáž. Níže uvedený seznam zobrazuje všechna města v každém státě, která obsahují garáž. 

Města s tučnými názvy jsou hlavními městy příslušných států. 
  • Arizona: Flagstaff, Phoenix, Tucson, Yuma 
  • Kalifornie: Bakersfield, Fresno, Los Angeles, Redding, Sacramento, San Diego, San Francisco 
  •  Colorado: Alamosa, Colorado Springs, Denver, Fort Collins, Lamar, Montrose, Steamboat Springs, Sterling 
  • Idaho: Boise, Coeur d'Alene, Idaho Falls, losos, Twin Falls
  • Montana: Billings, Great Falls, Helena, Kalispell, Miles City, Missoula 
  • Nevada: Carson City, Elko, Las Vegas, Reno
  • Nové Mexiko: Albuquerque, Farmington, Las Cruces, Roswell, Santa Fe 
  • Oregon: Bend, Eugene, Medford, Ontario, Portland, Salem
  • Texas: Abilene, Amarillo, Austin, Beaumont, Corpus Christi, Dallas, Del Rio, El Paso, Fort Stockton, Houston, Laredo, Lufkin, McAllen, Odessa, San Antonio, Texarkana
  • Utah: Moab, Price, Salt Lake City, St. George, Vernal
  • Washington: Kennewick, Olympia, Seattle, Spokane, Wenatchee
  • Wyoming: Casper, Cheyenne, Evanston, Gillette, Jackson Kamiony

Seznam článků:

  1. Euro + American Truck Simulator 
  2. Firma
  3. ETS2: Rychlé zakázky 
  4. ETS2 + ATS: Externí zakázky 
  5. ETS2 + ATS: Jízda podle abecedy 
  6. ATS: Jízda ve spojených státech 
  7. ETS2 + ATS: 100% mapy a států 
  8. ETS2 + ATS: Jízda kolem mapy 
  9. ETS2: Objevování BASE, DLC a MOD mapy 
  10. Firemní Achievementy 
  11. ETS2 + ATS: Singleplayer a Multiplayer 
  12. Foto + Video

Žádné komentáře:

Okomentovat